Julkaistu

Tänään vietetään Säätiöpäivää! 🌸

Säätiöpäivän tarkoituksena on tehdä tunnetuksi säätiöiden tekemää työtä. Säätiöt ovat tärkeitä tukijoita tieteelle, taiteelle ja kansalaistoiminnalle. Säätiöt ovat meitä kaikkia varten; ne ovat syntyneet halusta edistää yhteistä hyvää. Säätiöt jakavat yli puoli miljardia euroa joka vuosi muun muassa lukuisten tieteenalojen tutkijoille sekä taiteen ja kulttuurin tekijöille.

3 faktaa säätiöistä:

  1. Yli puoli miljardia euroa yhteiseksi hyväksi joka vuosi
  2. Säätiöiden tuki on monille tieteenaloille elintärkeää
  3. Säätiöt ratkovat ekologista kriisiä

Lue lisää kolmesta ajankohtaisesta faktasta täältä.


Emil Aaltosen Säätiö tukee luovaa tieteellistä tutkimustyötä tieteenalasta riippumatta. Lääketieteellistä tutkimusta Emil Aaltosen Säätiö tuki viime vuonna miljoonalla eurolla.

Säätiöillä on yhteinen kattojärjestö Säätiöt ja rahastot ry, johon kuuluu 208 jäsentä. Viime vuonna jäsensäätiöt jakoivat tieteen ja taiteen tukemiseen yhteensä yli puoli miljardia euroa. Katso tarkemmat vuoden 2020 säätiötukiluvut täältä.

Emil Aaltosen Säätiö on yksi Pirkanmaalaisista säätiöistä, jotka ovat jakaneet tänä vuonna yhteensä jo kymmenen miljoonaa euroa tieteen- ja taiteentekijöille. Summa vastaa laskennallisesti 500 veronta kokovuotista apurahaa. Emil Aaltosen Säätiö on jakanut  vuoden 2021 aikana lähes 4,5 miljoonaa euroa luovaan tieteelliseen tutkimustyöhön henkilökohtaisina työskentely-, kannustus- ja kohdeapurahoina. Lisäksi säätiö tulee vielä syksyn aikana jakamaan kaksi miljoonaa euroa projektiapurahoina tutkimusryhmille.

Pirkanmaalaiset säätiöt yhteisen hyvän asialla

 

#säätiöt   #säätiöpäivä   #säätiötekoja