Julkaistu

Säätiöpäivä 🔬🖼✨

Suomessa yhteiseksi hyväksi toimivat säätiöt ja rahastot ovat tärkeitä tukijoita tieteelle, taiteelle, kulttuurille ja kansalaistoiminnalle – yli puolella miljardilla eurolla joka vuosi. Summa jakautuu lukuisten tieteenalojen tutkijoille sekä taiteen ja kulttuurin tekijöille.

Kaikkiaan Euroopassa on 147.000 säätiötä, jotka tukevat vuosittain yhteensä 60 miljardilla eurolla yleishyödyllisiä tarkoituksia. Kansainvälistä säätiöpäivää vietetään vuosittain 1.10. ja tänä vuonna Suomessa siis Säätiöpäivän aattona.

Säätiöpäivän tarkoituksena on tehdä tunnetuksi säätiöiden tekemää työtä. Säätiöt ovat meitä kaikkia varten; ne ovat syntyneet halusta edistää yhteistä hyvää.

3 faktaa säätiöistä:

  1. Yli puoli miljardia euroa yhteiseksi hyväksi joka vuosi
  2. Säätiöiden tuki on monille aloille elintärkeää
  3. Tieteelle jaettu kautta aikojen yhteensä yli 5 miljardia euroa, tuki taiteelle kasvaa

Lue lisää kolmesta ajankohtaisesta faktasta täältä.

 

 

Emil Aaltosen Säätiö tukee luovaa tieteellistä tutkimustyötä tieteenalasta riippumatta. Säätiö jakaa sekä henkilökohtaisia työskentelyapurahoja että tutkimusryhmille tarkoitettuja projektiapurahoja. Vuonna 2021 säätiö jakoi apurahoja yhteensä yli 6,5 milj. euroa.

Säätiöillä on yhteinen kattojärjestö Säätiöt ja rahastot ry, johon kuuluu 217 jäsentä. Viime vuonna jäsensäätiöt jakoivat tieteen ja taiteen tukemiseen yhteensä yli puoli miljardia euroa. Katso tarkemmat vuoden 2021 säätiötukiluvut täältä.

Emil Aaltosen Säätiö on yksi Pirkanmaalla kotipaikkaansa pitävistä säätiöistä, jotka jakoivat viime vuonna yhteensä lähes 11 miljoonaa euroa tieteen- ja taiteentekijöille, mikä tarkoittaa useita satoja apurahansaajia.

Pirkanmaalaiset säätiöt yhteisen hyvän asialla

 

#säätiöt   #säätiöpäivä   #säätiötekoja