Ohjeet maksatuspyynnön tekemiseen

Vuonna 2023 myönnetyt osavuotiset työskentelyapurahat

Apuraha maksetaan aina kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Maksatuspyyntö olisi hyvä tehdä koko apurahakaudelle samalla kertaa.

Apuraha muodostuu henkilökohtaisesta työskentelyosuudesta ja kulumäärärahasta. Työskentelyosuus on ei-väitelleille tutkijoille 2 275 € /kk ja väitelleille tutkijoille
2 535 € /kk.
Kulumääräraha on ei-väitelleille 150 € /kk ja väitelleille 175 € /kk. Kulumääräraha on tarkoitettu kattamaan apurahakauden aikaisia kuluja. Jos tutkimuskuluja ei ole, voi kuluosuuden (tai osan siitä, jos kuluja on vain vähän) lisätä työskentelyapurahaan käytettäväksi elinkustannuksiin.

Tarvittaessa maksatuspyyntöä on mahdollisuus muokata myöhemmin uudelleen. Kun luot uuden maksatuspyynnön, järjestelmä avaa sinulle voimassa olevan maksusuunnitelmasi. Uudet halutut maksukuukaudet lisätään uusina maksuerinä voimassa olevaan maksusuunnitelmaan ja tarpeettomat maksuerät poistetaan. Huomioithan, että uusi maksatuspyyntö korvaa kokonaisuudessaan aiemmin hyväksytyn maksusuunnitelman. Päivitetyssä maksusuunnitelmassa tulee siis olla mukana myös jo aiemmin hyväksytyt, mutta ei vielä maksetut maksukuukaudet, mikäli ne halutaan maksuihin mukaan. Kirjaa muutokset myös Lisätiedot-kenttään.

Mikäli säätiö on jo hyväksynyt maksusuunnitelmasi, mutta haluat poistaa sen kokonaan, niin otathan yhteyttä säätiön toimistoon sähköpostilla (apurahat@emilaaltonen.fi) tai lähettämällä viesti apurahajärjestelmän kautta.

MAKSUERÄT
Apuraha maksetaan aina sen kuukauden alussa, kun jakso alkaa.
Kirjaa maksuaikatauluun haluamasi maksukuukaudet ja summat täysinä euroina.

Henkilökohtainen työskentelyosuus maksetaan 1–3 kuukauden erissä apurahasummasta ja työskentelykuukausien lukumäärästä riippuen.
Kulumääräraha (150 € /kk tai 175 € /kk) maksetaan kokonaan ensimmäisen erän yhteydessä automaattisesti, ellei sitä ole kirjattu muuhun maksuerään tai ilmoitettu sen nostamisesta myöhempänä ajankohtana maksatuspyynnön lisätiedoissa. Jos tutkimuskuluja ei ole, voi kuluosuuden (tai osan siitä, jos kuluja on vain vähän) lisätä työskentelyapurahaan käytettäväksi elinkustannuksiin.

PERUSTIEDOT
Kirjaa henkilötunnus, tilinumero IBAN-muodossa ilman välilyöntejä sekä yhteystietosi. Apurahat maksetaan aina saajan henkilökohtaiselle tilille (ei yliopiston tai laitoksen) muutamia kohdeapurahoja lukuun ottamatta.

MAKSUN VIITE
Tähän ei tarvitse merkitä mitään, sillä siihen tallentuu automaattisesti teksti ‘Apuraha + myöntövuosi’.

TYÖSKENTELYN/APURAHAN KÄYTÖN AJANKOHTA
APURAHAN JAKAUTUMINEN (vain työskentelyapurahat)
MUUT LISÄTIEDOT

Lisää tähän työskentelyn ajankohta/kesto eli mille ajalle maksuerä(t) on tarkoitettu (esim. tammi-kesäkuu 6 kk).
Kirjaa tähän myös, mikä osuus apurahasta käytetään elinkustannuksiin (ml. MYEL-maksut) ja mikä osuus tutkimuskuluihin (erittely pääpiirteittäin).
Voit tarvittaessa kirjata tähän myös muita maksamiseen liittyviä tietoja. Esim. jos apurahakautesi keskeytyy väliaikaisesti, kirjaa apurahakauden keskeytys, keskeytyksen syy ja (arvioitu) ajanjakso. Jo maksettujen erien osalta keskeytykset tulee sopia sähköpostitse apurahat@emilaaltonen.fi.

VAHVISTUSKOODI löytyy sinulle sähköisesti lähetetystä myöntöviestistä/-kirjeestä. Maksatuspyyntöä ei pysty tekemään ilman vahvistuskoodia.