Ohjeet maksatuspyynnön tekemiseen

Vuosina 2021 myönnetyt osavuotiset työskentelyapurahat

Apuraha maksetaan aina kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Maksatuspyyntö olisi hyvä tehdä koko apurahakaudelle samalla kertaa.

Apuraha muodostuu henkilökohtaisesta työskentelyosuudesta ja yleiskustannuslisästä. Työskentelyosuus on ei-väitelleille tutkijoille 2 165 /kk ja väitelleille tutkijoille 2 415 /kk.
Yleiskustannuslisäosuus on ei-väitelleille 145 /kk ja väitelleille 165 /kk.
Tarkemmat tiedot yleiskustannuslisäosuuksista täältä.

Tarvittaessa maksatuspyyntöä on mahdollisuus muokata myöhemmin uudelleen. Kun luot uuden maksatuspyynnön, järjestelmä avaa sinulle voimassa olevan maksusuunnitelmasi. Uudet halutut maksukuukaudet lisätään uusina maksuerinä voimassa olevaan maksusuunnitelmaan ja tarpeettomat maksuerät poistetaan. Huomioithan, että uusi maksatuspyyntö korvaa kokonaisuudessaan aiemmin hyväksytyn maksusuunnitelman. Päivitetyssä maksusuunnitelmassa tulee siis olla mukana myös jo aiemmin hyväksytyt, mutta ei vielä maksetut maksukuukaudet, mikäli ne halutaan maksuihin mukaan. Kirjaa muutokset myös Lisätiedot-kenttään.

Mikäli säätiö on jo hyväksynyt maksusuunnitelmasi, mutta haluat poistaa sen kokonaan, niin otathan yhteyttä säätiön toimistoon sähköpostilla (apurahat@emilaaltonen.fi) tai lähettämällä viesti apurahajärjestelmän kautta.

MAKSUERÄT
Apuraha maksetaan aina sen kuukauden alussa, kun jakso alkaa.
Kirjaa maksuaikatauluun haluamasi maksukuukaudet ja summat täysinä euroina.

Henkilökohtainen työskentelyosuus maksetaan 1–3 kuukauden erissä apurahasummasta ja työskentelykuukausien lukumäärästä riippuen.
Yleiskustannuslisä (145 /kk tai 165 /kk) maksetaan suoraan yliopistolle. Yleiskustannuslisäosuus näkyy tässä maksuohjelmassa niin kauan, kunnes yliopisto on laskuttanut sen säätiöltä (sinulta saamansa tiedon mukaisesti) tai se on tarpeettomana peruttu.

PERUSTIEDOT
Kirjaa henkilötunnus, tilinumero IBAN-muodossa ilman välilyöntejä sekä yhteystietosi. Apurahat maksetaan aina saajan henkilökohtaiselle tilille (ei yliopiston tai laitoksen) muutamia kohdeapurahoja lukuun ottamatta.

MAKSUN VIITE
Tähän ei tarvitse merkitä mitään, sillä siihen tallentuu automaattisesti teksti ‘Apuraha + myöntövuosi’.

LISÄTIEDOT
Kirjaa tähän työskentelyn ajankohta. Voit tarvittaessa kirjata tähän myös muita apurahasi maksamiseen liittyviä tietoja. Jos apurahakautesi keskeytyy väliaikaisesti, kirjaa apurahakauden keskeytys, keskeytyksen syy ja (arvioitu) ajanjakso. Jo maksettujen erien osalta keskeytykset tulee sopia sähköpostitse apurahat@emilaaltonen.fi.

VAHVISTUSKOODI löytyy sinulle sähköisesti lähetetystä myöntöviestistä/-kirjeestä. Maksatuspyyntöä ei pysty tekemään ilman vahvistuskoodia.