Ohjeet maksatuspyynnön tekemiseen

Vuonna 2023 myönnetyt nuoren tutkijan apurahat

Apuraha maksetaan aina kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Maksatuspyyntö olisi hyvä tehdä koko apurahakaudelle samalla kertaa.

Apuraha muodostuu henkilökohtaisesta työskentelyosuudesta ja kulumäärärahasta. Apurahasta tulee käyttää vähintään 25 000 € henkilökohtaisena työskentelyapurahana elinkustannusten kattamiseen. Loput 9 000 € / 12 000 € on mahdollista käyttää tutkimuksesta aiheutuviin muihin kuluihin (esim. materiaalit, aineistohankinnat, matkat, työtilavuokrat tms.). Jos tutkimuskuluja ei ole, voi kuluosuuden (tai osan siitä, jos kuluja on vain vähän) lisätä työskentelyapurahaan käytettäväksi elinkustannuksiin. Maksatuspyynnön lisätiedoissa tulee ilmoittaa, minkä osuuden käyttää elinkustannuksiin (ml. MYEL-maksut) ja minkä osuuden kuluihin (erittely pääpiirteittäin).

Tarvittaessa maksatuspyyntöä on mahdollisuus muokata myöhemmin uudelleen. Kun luot uuden maksatuspyynnön, järjestelmä avaa sinulle voimassa olevan maksusuunnitelmasi. Uudet halutut maksukuukaudet lisätään uusina maksuerinä voimassa olevaan maksusuunnitelmaan ja tarpeettomat maksuerät poistetaan. Huomioithan, että uusi maksatuspyyntö korvaa kokonaisuudessaan aiemmin hyväksytyn maksusuunnitelman. Päivitetyssä maksusuunnitelmassa tulee siis olla mukana myös jo aiemmin hyväksytyt, mutta ei vielä maksetut maksukuukaudet, mikäli ne halutaan maksuihin mukaan. Kirjaa muutokset myös Lisätiedot-kenttään.

Mikäli säätiö on jo hyväksynyt maksusuunnitelmasi, mutta haluat poistaa sen kokonaan, niin otathan yhteyttä säätiön toimistoon sähköpostilla (apurahat@emilaaltonen.fi) tai lähettämällä viesti apurahajärjestelmän kautta.

MAKSUERÄT
Apuraha maksetaan aina sen kuukauden alussa, kun jakso alkaa.
Kirjaa maksuaikatauluun haluamasi maksukuukaudet ja summat täysinä euroina.

Työskentelyapuraha 25 000 € maksetaan 1–3 kuukauden erissä, jolloin maksueriä tulee 4–12 apurahakauden aikana. Jos apurahan loppuosan (9 000 € /12 000 €) käyttää kokonaan tutkimuksesta aiheutuviin muihin kuluihin, voidaan se maksaa vähintään kahdessa erässä puolen vuoden välein (apurahakauden alkaessa ja puoli vuotta apurahakauden alkamisesta). Kuluihin tarkoitetun osuuden voi sisällyttää myös työskentelyapurahan maksueriin (1–3kk).

Jos tutkimuskuluja ei ole, voi kuluosuuden (tai osan siitä, jos kuluja on vain vähän) lisätä työskentelyapurahaan käytettäväksi elinkustannuksiin.

PERUSTIEDOT
Kirjaa henkilötunnus, tilinumero IBAN-muodossa ilman välilyöntejä sekä yhteystietosi. Apurahat maksetaan aina saajan henkilökohtaiselle tilille (ei yliopiston tai laitoksen) muutamia kohdeapurahoja lukuun ottamatta.

MAKSUN VIITE
Tähän ei tarvitse merkitä mitään, sillä siihen tallentuu automaattisesti teksti ‘Apuraha + myöntövuosi’.

LISÄTIEDOT
Kirjaa tähän, minkä osuuden apurahasta (vähintään 25 000 €) käytät elinkustannuksiin (ml. MYEL-maksut) ja minkä osuuden puolestaan kuluihin (erittely pääpiirteittäin). Kirjaa myös työskentelyn ajankohta. Voit tarvittaessa kirjata tähän myös muita apurahasi maksamiseen liittyviä tietoja. Jos apurahakautesi keskeytyy väliaikaisesti, kirjaa apurahakauden keskeytys, keskeytyksen syy ja (arvioitu) ajanjakso. Jo maksettujen erien osalta keskeytykset tulee sopia sähköpostitse apurahat@emilaaltonen.fi.

VAHVISTUSKOODI löytyy sinulle sähköisesti lähetetystä myöntöviestistä/-kirjeestä. Maksatuspyyntöä ei pysty tekemään ilman vahvistuskoodia.