Ohjeet maksatuspyynnön tekemiseen

Vuosina 2021 myönnetyt nuoren tutkijan apurahat

Apuraha maksetaan aina kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Maksatuspyyntö olisi hyvä tehdä koko apurahakaudelle samalla kertaa.

Apuraha muodostuu henkilökohtaisesta työskentelyosuudesta, kulumäärärahasta ja yleiskustannuslisästä. Työskentelyosuus on 26 000 € / 29 000 € ja kulumäärärahaksi tarkoitettu osuus 1 500 €. Kulumääräraha on tarkoitettu kattamaan apurahakauden aikaisia kuluja. Mikäli apurahakautesi jostain syystä jää huomattavasti lyhyemmäksi, varauduthan kulumäärärahan mahdolliseen osittaiseen takaisinperintään. Menettelystä sovitaan aina tapauskohtaisesti erikseen. Yleiskustannuslisäosuus on ei-väitelleille tutkijoille 1 750 € ja väitelleille tutkijoille 2 000 €.
Tarkemmat tiedot yleiskustannuslisäosuuksista täältä.

Tarvittaessa maksatuspyyntöä on mahdollisuus muokata myöhemmin uudelleen. Kun luot uuden maksatuspyynnön, järjestelmä avaa sinulle voimassa olevan maksusuunnitelmasi. Uudet halutut maksukuukaudet lisätään uusina maksuerinä voimassa olevaan maksusuunnitelmaan ja tarpeettomat maksuerät poistetaan. Huomioithan, että uusi maksatuspyyntö korvaa kokonaisuudessaan aiemmin hyväksytyn maksusuunnitelman. Päivitetyssä maksusuunnitelmassa tulee siis olla mukana myös jo aiemmin hyväksytyt, mutta ei vielä maksetut maksukuukaudet, mikäli ne halutaan maksuihin mukaan. Kirjaa muutokset myös Lisätiedot-kenttään.

Mikäli säätiö on jo hyväksynyt maksusuunnitelmasi, mutta haluat poistaa sen kokonaan, niin otathan yhteyttä säätiön toimistoon sähköpostilla (apurahat@emilaaltonen.fi) tai lähettämällä viesti apurahajärjestelmän kautta.

MAKSUERÄT
Apuraha maksetaan aina sen kuukauden alussa, kun jakso alkaa.
Kirjaa maksuaikatauluun haluamasi maksukuukaudet ja summat täysinä euroina.

Työskentelyapuraha 26 000 € / 29 000 € maksetaan 1–3 kuukauden erissä, jolloin maksueriä tulee 4–12 apurahakauden aikana. Jotta maksuerien yhteissummaksi tulee 26 000 € / 29 000 €, viimeisen erän on oltava hieman pienempi/suurempi kuin muiden erien. Kulumääräraha 1 500 € maksetaan automaattisesti ensimmäisen erän yhteydessä, ellei sitä ole kirjattu muuhun maksuerään tai ilmoitettu sen nostamisesta myöhempänä ajankohtana maksatuspyynnön lisätiedoissa.
Yleiskustannuslisä 1750 € / 2000 € maksetaan suoraan yliopistolle. Yleiskustannuslisäosuus näkyy tässä maksuohjelmassa niin kauan, kunnes yliopisto on laskuttanut sen säätiöltä (sinulta saamansa tiedon mukaisesti) tai se on tarpeettomana peruttu.

PERUSTIEDOT
Kirjaa henkilötunnus, tilinumero IBAN-muodossa ilman välilyöntejä sekä yhteystietosi. Apurahat maksetaan aina saajan henkilökohtaiselle tilille (ei yliopiston tai laitoksen) muutamia kohdeapurahoja lukuun ottamatta.

MAKSUN VIITE
Tähän ei tarvitse merkitä mitään, sillä siihen tallentuu automaattisesti teksti ‘Apuraha + myöntövuosi’.

LISÄTIEDOT
Kirjaa tähän työskentelyn ajankohta. Mikäli et halua kulumäärärahaa maksettavaksi ensimmäisen erän yhteydessä, niin kirjaa tieto tähän. Voit tarvittaessa kirjata tähän myös muita apurahasi maksamiseen liittyviä tietoja. Jos apurahakautesi keskeytyy väliaikaisesti, kirjaa apurahakauden keskeytys, keskeytyksen syy ja (arvioitu) ajanjakso. Jo maksettujen erien osalta keskeytykset tulee sopia sähköpostitse apurahat@emilaaltonen.fi.

VAHVISTUSKOODI löytyy sinulle sähköisesti lähetetystä myöntöviestistä/-kirjeestä. Maksatuspyyntöä ei pysty tekemään ilman vahvistuskoodia.