Usein kysyttyä

HAKUPALVELIN SULKEUTUU 15.2.2019 KLO 23.59 Suomen aikaa.

LAUSUNTOJA VOI ANTAA 28.2.2019 ASTI.

Lausuntojärjestelmä sulkeutuu klo 23.59 Suomen aikaa. Tämän jälkeen lausuntoja ei enää vastaanoteta. Lausunnon voi jättää lausuntojärjestelmän kautta, vaikka hakija ei olisikaan vielä lähettänyt hakemustaan. Hakijan tulee siis huolehtia, että lausunnonantajalle jää riittävästi aikaa jättää lausuntonsa ja painottaa myös sitä, että lausuntoja ei enää vastaanoteta 28.2. jälkeen.

HAKEMUKSEN KIELI

Hakemuslomake täytetään suomeksi. Liitteet voivat olla joko suomen- tai englanninkielisiä.

NUORI TUTKIJA

Ikärajoja ei ole. Nuori tutkija tarkoittaa lähinnä tutkijana nuori.

HAKEMUKSEN LÄHETTÄMINEN

Hakemukset toimitetaan ainoastaan sähköisesti hakupalvelimen kautta. Postitse tai sähköpostilla toimitettuja hakemuksia tai suosituksia ei oteta käsittelyyn. Palvelin sulkeutuu 15.2. klo 23.59.

LÄHETETYN HAKEMUKSEN TIETOJEN TAI LIITTEIDEN MUOKKAAMINEN TAI HAKEMUKSEN PERUUTTAMINEN 

Tarvittaessa sähköisesti lähetetty hakemus on mahdollista peruuttaa hakuaikana joko kokonaan tai muutoksien tekemiseksi. Valitse lähettämäsi hakemuksen (ensimmäisellä sivulla tila-kohdassa: Lähetetty) vierestä ‘Muokkaa’ ja seuraavalta sivulta kohdasta ‘Toiminnot’ – ‘Peruuta hakemus’ (aiemmin tallentamasi tiedot eivät häviä peruuttamisen yhteydessä). Huomioithan kuitenkin, että jos et peruuttamisen (ja mahdollisten muutosten jälkeen) lähetä hakemusta uudelleen, ei  se tule lainkaan mukaan käsittelyyn.

Siinä tapauksessa, että haluat peruuttaa hakemuksen kokonaan,  ei sinun peruuttamisen jälkeen tarvitse tehdä enää muita toimenpiteitä.

SUOMENKIELISYYS

Hakijan äidinkielen tulee olla suomi. Muulle kuin suomea äidinkielenään puhuvalle tutkijalle voidaan poikkeuksellisesti myöntää apuraha, jos hän toimii perusteiltaan suomenkielisessä tutkijayhteisössä (suomenkielisessä yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa) ja on lisäksi integroitunut siihen kiinteästi. Tällaiselta tutkijalta voidaan edellyttää sitä, että hän hallitsee suomen kieltä niin hyvin, että tulee sillä toimeen ja kykenee kommunikoimaan myös tutkijayhteisössä suomen kielellä. Yleensä voidaan edellyttää myös sitä, että tutkija asuu pysyväisluontoisesti Suomessa.  Suomenkielisenä tutkijana ei voida pitää henkilöä joka on Suomessa vain tilapäisesti.

Näissä tilanteissa on toivottavaa, että hakija pyytää suosittelijaa todentamaan hakijan suomenkielisyyden lausunnossaan.

SUOSITUKSET

Lausunnot eivät ole pakollisia, mutta suositeltavia. Lukumäärää ei ole määritelty; useimmiten hakijat ovat pyytäneet 1-2 suositusta. Projektiapurahojen osalta hakija voi toimia oman harkintansa mukaan. Suosittelija lähettää lausunnon suoraan Emil Aaltosen Säätiölle 28.2. mennessä käyttämällä sähköistä lausuntolomaketta. Jos hakija kuitenkin on saanut lausunnon itselleen liitettäväksi hakemukseen, voi sen liittää hakemukseen pdf-tiedostona hakuajan päättymiseen 15.2. asti.

TYÖSKENTELYJAKSO VAIHTOEHTOISESTI: 1. NUOREN TUTKIJAN 2. OSAVUOTINEN TYÖSKENTELYAPURAHA

Tässä vaihtoehdossa hakemukseen työskentelyjakson kohdalle merkitään osavuotisen työskentelyapurahan kuukaudet; nuoren tutkijan apurahakuukausien lukumäärä (12 kk) tulostuu hakemuslomakkeelle automaattisesti.